ЗАМОВИТИ ПУТІВКУ
  1. Ваше П.І.Б.(*)
    Please let us know your name.
  2. Ваш e-mail(*)
    Please let us know your email address.
  3. Вибір курорту / санаторію(*)
    Invalid Input
  4. Дата початку заїзду(*)
    Invalid Input
  5. Термін путівки(*)
    Invalid Input
  6. Ваші побажання та контакти(*)
    Please let us know your message.

СОЛОВЕЙКИ УКРАЇНИ СПІВАЛИ НА КУРОРТІ «МИРГОРОД»

На початку квітня курорт «Миргород» перетворився на солов’їне царство. Цей райський куточок зібрав з усієї України на справжнє свято пісні майбутнє нашої естради. Понад шістдесят зовсім маленьких і юних виконавців, які вже засвідчили свій талант і солов’їний хист на національних та міжнародних фестивалях, два дні змагалися за любов і визнання вдячних глядачів, а вони, як відомо, приїздять у миргородську оздоровницю більш ніж із 30 країн світу.

 «Миргородкурорт» вдруге, після 2011 року, виступив генеральним спонсором для Всеукраїнського телевізійного дитячого пісенного фестивалю-конкурсу «Соловейко України», як і для багатьох інших фестивалів, для яких кращий курорт світу вже давно став рідною домівкою. Адже Миргород, не тільки місто Миру і здоров’я, а й місто фестивалів, які задовольняють усі смаки його гостей: від гастрономічних, фестивалів-знайомств з доробками видатних майстрів до мистецьких фестивалів. Але «соловейки» займають особливе місце, бо цей фестиваль створено як вінець дитячої творчості, бо збирає він найталановитіших учасників численних дитячих фестивалів та їх переможців.

Вітали учасників фестивалю його співзасновник Народний артист України Мар’ян Гаденко, міський голова Сергій Соломаха та другий президент України Леонід Кучма, чий благодійний фонд є засновником фестивалю. Леонід Данилович подякував за допомогу в проведенні фестивалю організаторам та співзасновникам цього співочого свята, а також міському голові Сергію Соломасі і керівництву курорту в особі генерального директора, заслуженого лікаря України Олександра Гавловського.

- Я розумію, що там, де діти не відчувають себе як у своїй родині, вони туди разом з батьками не поїдуть. Миргород – це якась особлива атмосфера, довірливе відношення до дітей. А головне бажання бачити цих дітей в такому чудовому місті, - сказав Леонід Данилович.

- Вже стало доброю традицією проводити такі пісенні фестивалі саме тут, на нашому славному курорті "Мир­город", - підтримав виступаючих генеральний директор ПрАТ "Миргородкурорт" Олександр Гавловський, - адже окрім основного лікування у наших відпочиваючих є можливість полікувати і свої душі. А дзвінкий дитячий сміх, їхні щасливі обличчя та чисті голоси – то найкращі ліки. І нам дуже приємно, тому що це наші майбутні заслужені артисти, народні артисти, це майбутні лауреати міжнародних конкурсів. Це наше майбутнє. Це майбутнє нашої України. Це ті, завдяки кому нашу Україну будуть знати і поважати у всьому світі.

Конкурсна програма фестивалю була надзвичайно насиченою і журі було справді складно визначити найдостойніших серед юних талантів. Володарем Кубка Президента став Владислав Федоряка з міста Черкаси, а Гран-Прі отримав Владислав Лелюшкін із Києва. Приз глядацьких симпатій дістався Юлії Котлінській з Хмельнич­чини, а спеціальний приз (путівку на європейський фести­валь) вручили дитячому ансамблю "Ладоньки". Кожен учасник повіз із фестивалю золотого соловейка з написом «Переможцю з добром. Леонід Кучма».

Окремо варто сказати, що візит другого Президента України в рамках фестивалю, мав на меті ще кілька добрих справ. Зокрема, цього дня три музичних школи на Полтавщині: у Великій Багачці, Козельщині та Миргороді отримали в дарунок від Президентського благодійного фонду «Україна» три білих фортепіано «Essex Stenway». А загалом благодійна програма, започаткована до 75-ліття Леоніда Кучми, передбачає вручення 75-ти таких фортепіано по всій Україні.

Крім цього, Леонід Данилович мав нагоду ближче познайомитися з можливостями «Миргородкурорту», який у минулому році визнали «Кращим курортом світу». Він високо оцінив досягнення команди керівників під проводом О.Д. Гавловського і всього колективу оздоровниці. А також подякував за те, що вони не тільки дарують людям здоров’я, а й можливість проводити такі великі фестивалі.

- Сюди люди їдуть лікуватися. Я сьогодні мав нагоду побачити деякі можливості, які є в цьому санаторії. Я вам чесно скажу, що те, що зробила ця команда у цьому санаторії - воно відповідає світовим стандартам. Чесне слово – європейський рівень від самої території до тих людей, які працюють для відпочиваючих, сказав другий Президент України.

Леонід Данилович подякував всім учасникам уже четвертого фестивалю «Соловейко України», подякував їхнім батькам, за те, що виховали таких талановитих діточок і сказав слова, які й стали лейтмотивом цього величного співочого свята: «З такими дітьми можна вірити в завтрашній день України».

Відспівали юні таланти на курорті «Миргород». Повезли по своїх домівках золотих соловейків. А їх чарівний спів у курортних парках продовжили справжні солов’ї, які віщують весну у цьому райському куточку – місці де живе здоров’я.