ЗАМОВИТИ ПУТІВКУ
  1. Ваше П.І.Б.(*)
    Please let us know your name.
  2. Ваш e-mail(*)
    Please let us know your email address.
  3. Вибір курорту / санаторію(*)
    Invalid Input
  4. Дата початку заїзду(*)
    Invalid Input
  5. Термін путівки(*)
    Invalid Input
  6. Ваші побажання та контакти(*)
    Please let us know your message.

ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІКАР ЗАВЖДИ СТУДЕНТ АБО ШКОЛА З КАРДІОЛОГІЇ У ПРОФСПІЛКОВОМУ САНАТОРІЇ "ХМІЛЬНИК"

                  Cерцево-судинні захворювання – одна з найважливіших медико-соціальних проблем в Україні. Посівши перше місце в загальній структурі хвороб, вони зумовлюють 64% всіх випадків смерті та 30% причин інвалідності. Відтак, протидія серцево-судинним захворюванням є і залишається пріоритетним завданням медичних працівників.

Саме тому, з метою інтеграції досягнень вітчизняної кардіології у медичну практику, управління організації медзабезпечення ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» спільно з провідними спеціалістами Інституту кардіології ім. М.Д. Стражеска та Національної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика започаткувала школу-семінар для лікарів санаторно-курортних закладів з актуальних питань кардіології.

Приємно, що перша виїзна школа проходила у нашому місті на базі профспілкового санаторію «Хмільник», який має вже понад тридцятирічний успішний досвід медичної реабілітації кардіологічних хворих. Однією з основних тем зустрічі стало висвітлення сучасних стратегій лікування хворих на інфаркт міокарда відповідно до останніх рекомендацій Асоціації кардіологів України. Окремо розглянуто діагностику повторних інфарктів міокарда на тлі аритмій за умов санаторно-курортної реабілітації (доповідач д.м.н., проф. Бабій Л.М.). Значна увага слухачів була прикута до діагностики та лікування порушень серцевого ритму, зокрема, фібриляції передсердь, що виступає фактором ризику серцево-судинної смертності, інсультів, прогресуючої серцевої недостатності (доповідач к.м.н. Фролов О.М.). Не менш важливий інтерес в лікарів різних спеціальностей викликало повідомлення к.м.н. Семикопної Т.В. щодо нестероїдних протизапальних засобів і ризиків ускладнень з боку серця та судин. Цікава дискусія була присвячена фізіотерапії та реабілітації хворих на ішемічну хворобу серця і гіпертонію за умов санаторно-курортних закладів (д.м.н., проф. Владимиров О.А.).

Лікарі мали можливість дізнатись про синдром обструктивного апное сну, храп і сучасні методи лікування цієї проблеми, а також ознайомитьсь зі спеціальними терапевтичними апаратами (головний лікар центру медицини сну Погорецький Ю.Н.). В рамках школи-семінару відбулась демонстрація революційних технологій у боротьбі з раптовою кардіальною смертю (автоматичний зовнішній дефібрилятор). Під керівництвом інструктора міжнародного класу (EmergencyFirstResponse) слухачі отримали шанс самостійно провести реанімаційні заходи на унікальному манекені, котрий максимально відтворює реальні умови. До речі, саме такі дефібрилятори використовувались для надання невідкладної допомоги нашим героям на Євромайдані.

Особливим гостем школи-семінару був радник Голови Федерації профспілок України за поданням Ради громадських ініціатив Майдану Мартинюк С.Я., який високо оцінив лікувально-діагностичну базу профспілкового санаторію «Хмільник» і професіоналізм медичного персоналу, адже профспілкові оздоровниці надали членам сімей загиблих та потерпілим учасникам Євромайдану можливості відновлювального лікування.

Лекції школи семінару, як освітня програма з серцево-судинної патології – це дуже вдале поєднання передових наукових знань і практичного досвіду, доступності викладання і зручності проведення для лікарів нашого регіону.